Žrijeb za LŠ: Mladost – Ludogorec

Mladost je dobila protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona – bugarskog šampiona Ludogoreca iz Razgrada.

Mladost – Ludogorec

Ostali parovi:

ucl ludogorec mla

Prvak Crne Gore Mladost kreće od drugog kola, a za rivala je dobila šampiona Bugarske Ludogorec.

Prvi meč se igra u Bugarskoj 12. ili 13.jula, a revanš je 14 dana kasnije u Podgorici.

Tim iz Razgrada je prije dvije sezone igrao grupnu fazu Lige šampiona, kada je bio u grupi sa Realom, od kojeg je tijesno poražen u Sofiji, 1:0. Prošlog ljeta se nije proslavio u Evropi, jer je već u 2. kolu kvalifikacija za LŠ senzacionalno eliminisan od moldavskog Milsamija, ali mu to nije smetalo da se prošeta do nove titule u Bugarskoj, sa čak 14 bodova prednosti u odnosu na Levski iz Sofije.

Čak pet Brazilaca nosi dres bugarskog prvaka – Vanderson, Pimenta, Žuninjo, Kafu i Lukas Saša. Ludogorec u svojim redovima ima i Klolumbijca, Holanđanina, zatim fudbalere iz Konga, Moldavije, čak i iz Kanade, a dres kluba nosi i rumunski reprezentativac Prepelica. Ovo je treći put da se crnogorski prvak sastaje sa šampionom Bugarske. Liteks iz Loveča prethodno je bez većih problema eliminisao Mogren i Rudar.

UEFA je prije žrijeba formirala podgrupe i spisak mogućih protivnika crnogorskog prvaka smanjila na pet rivala. Osim Ludogoreca, mogući protivnici Mladosti bili su Legija iz Varšave (Poljska), Astana (Kazahstan), Dinamo Tbilisi (Gruzija) i tim koji će igrati kvalifikacije umjesto albanskog Skenderbega, koji je suspendovan zbog namještanja.

Težak žrijeb za crnogorskog prvaka, koji je izbjegao atraktivne protivnike, poput Seltika ili Crvene zvezde, ali i neke poželjne rivale, kao što je Nju Sejnts iz Velsa.