Zoran Petrović: “Jermeni su opasni, ali sve zavisi od nas!”

Mladost je jedini crnogorski predstavnik u Ligi Evrope koji je ostvario pobjedu u prvom meču uvodnog kola kvalifikacija. “Romantičari“ su u Podgorici savladali Gandžasar 1:0 i sa dosta optimizma čekaju revanš susret u Jermeniji. Iako najmlađi na terenu, Zoran Petrović je i na evropskoj sceni potvrdio da je izrastao u jednog od ključnih igrača Mladosti.

19-godišnji krilni napadač smatra da Gandžasar posjeduje kvalitet, ali da je ekipa sa Starog Aerodroma bliža plasmanu u narednu rundu.

“Gandžasar je dobra ekipa, sa dosta stranaca, hoće da se nadigravaju. Prva utakmica je bila teška. Imali smo još šansi, ali ostaje nam sljedeći meč koji sve odlučuje. Mislim da sve zavisi od nas, pokazali smo da smo kvalitetniji. Svakako nema opuštanja, jer je Gandžasar opasna ekipa”, kaže Petrović u razgovoru za CdM.

Za razliku od “romantičara”, Zeta i Sutjeska su upisali poraze u prvim utakmicama.

“Mislim da Zeta ima kvalitet da kod kuće izvuče povoljan rezultat i eliminiše Željezničar. Sutjesku očekuje teži ispit, naročito zbog tog poraza od 3:1. Levski je pokazao više u Sofiji, imaju veliko iskustvo, ali treba vjerovati do kraja. I jednima i drugima želim sreću u revanšu”, poručuje Petrović.

Prvu ozbiljniju sezonu u dresu Mladosti, ovaj mladi fudbaler je maksimalno iskoristio. Serijom golova u finišu šampionata Crne Gore osvojio je nagradu za najboljeg strijelca lige.

“Nadao sam se tom priznanju tokom čitave sezone. Sve vrijeme sam bio na dva-tri pogotka zaostatka u odnosu na vodeće, a onda sam nekako iz drugog plana, u posljednjem kolu, uspio da izbijem na vrh. Prezadovoljan sam zbog tog uspjeha”, napominje mladi reprezentativac Crne Gore.

Za vrijeme Nikole Peca Rakojevića imao je drugačiju ulogu u timu, a onda je dolaskom trenera Dejana Vukićevića izrastao u udarnu iglu Mladosti.

“Kod Peca Rakojevica sam imao više zadataka po boku, ali ni tada golovi nisu izostajali. Dolaskom Vukićevica djelovao sam mnogo ofanzivnije i bliže golu. U tih posljednjih nekoliko utakmica se igra vrtjela oko mene, što je ispostavilo se i dalo rezultate. Sigurno da je Vukićević, uz mene, najviše vjerovao da mogu doći do titule prvog strijelca, u nekim trenutcima čak i više od mene… Drago mi je što sam prije svega ispunio svoja očekivanja, a onda i njegova”.

Od Petrovića se očekuje da bude predvodnik mlade reprezentacije Crne Gore.

“Mislim da ova generacija ima kvalitet, kolektiv je jak, svi smo kao jedna porodica. Smatram da će ostalim selekcijama biti teško protiv nas, pokazali smo to u prethodne tri prijateljske utakmice. Pobijedili smo dobre ekipe (Slovenija, Gruzija) i uz dobru igru izgubili od Ukrajine, jedne od najboljih reprezentacija u ovom uzrastu”.

Ovaj 19-godišnjak je imao priliku da boravi u respektabilnim evropskim klubovima kao što su Atletiko Madrid, Udineze i Briž. Takođe, za Zoranove usluge interesovao se i splitski Hajduk.

“Bilo je mnogo ekipa gdje sam išao da se ‘izmjerim’. Nadam se da poslije dobrih partija i nekog ‘uspjeha’ u evropskim utakmicama, promijenim i sredinu, vidjećemo gdje i kako”, zaključio je Petrović.

Izvor: CDM