Zeta dočekuje Mladost pod Goricom od 17:30č

Počela je nova sezona 1.CFL utakmicama u Podgorici, Tuzima, Pljevljima i Kotoru 6. avgusta. Preostala četiri tima odmjeriće snage danas, 7. avgusta, a među njima je i Mladost koja gostuje Zeti. Utakmica počinje u 17 časova na Stadionu pod Goricom, zbog renoviranja “Trešnjice”.

Uoči duela, Ivan Novović je izjavio:

Mi smo pretrpjeli velike promjene u igračkom kadru tako da nam je najvažnije da se što prije uigramo i što bolje razumijemo na terenu. Cilj ove sezone biće izlazak na evro scenu i nadam se da imamo kvalitet za to. Sve ekipe su se pojačale i biće teško igrati na bilo kojem terenu. Reformom takmičenja ispadaće više ekipa nego prošlih sezona tako da će i sa te strane biti zanimljivo kako u borbi za vrh, tako i u donjem dijelu tabele. Sutjeska je napravila ozbiljan tim dovođenjem veoma dobrih igrača, a isto su uradili i Zeta i Iskra. Budućnost i Rudar su zadržali okosnicu tima iz prošle sezone i doveli neke igrače koji mogu unaprijediti njihovu igru, tako da i od njih moramo očekivati mnogo u narednoj sezoni.

Prva utakmica je nosu uvijek posebnu draž i nezgodna je za prognozu. Svi žele dobro da startuju. Tim Zete je za respekt s obzirom da su doveli kvalitetne igrače, a zadržali maltene sve koji su iznijeli sezonu za nama. Biće teško, ali mislim da i mi imamo sta da pokažemo. Daćemo sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata.

Sa druge strane, fudbaler Zete Nemanja Sekulić je izjavio:

Gledano na kompletne pripreme i odrađen prelazni rok smatram da nam je obaveza izlazak u Evropu. Sigurno da ako nam se ukaže prilika da budemo prvaci mi ćemo je iskoristiti. Međutim, moramo ići korak po korak jer i ostale ekipe imaju izuzetan igrački kadar. Što se tiče prvog kola smatram da će danas biti veoma neizvjesno. (CGF)

Parovi prvog kola 1.CFL:

  • Budućnost – Iskra 2:0
  • Dečić – Petrovac 1:4
  • Rudar – Jedinstvo 5:0
  • Bokelj – Grbalj 0:0
  • Zeta – Mladost (od 17:30č)
  • Sutjeska – Lovćen (od 20:00č)