Vukićević za ,,Vijesti”: Pretpostavljam da su se i Jermeni nama obradovali

Mladost u četvrtak kreće u novu evropsku priču, rival je za crnogorsku javnost anonimni Gandžasar iz Jermenije, ali trener podgoričke ekipe Dejan Vukićević ne očekuje lagan posao. Naprotiv…

„Dobro smo prošli na žrijebu, ali su se isto tako i Jermeni vjerovatno obradovali kada su saznali ime protivnika. Upoznali smo Gandžasar, u pitanju je uporna ekipa, koja u svakom trenutku igra sa mnogo želje i trčanja. Upoznaćemo ih još bolje kroz prvu utakmicu, nadam se da će sve biti kako treba, iako ne očekujem lak posao. Činjenica je da smo od svih crnogorskih ekipa najbolje prošli na žrijebu, ali teren je mjerilo”, rekao je Vukićević.

Iza Mladosti je dio priprema na Zlatiboru, ekipa će do utakmice raditi u Podgorici.

„Malo je vremena za pripreme. Sezona u Evropi počinje rano, a svi znamo da je prošlogodišnji crnogorski šampionat završen početkom maja. Koliko smo mogli, uradili smo, bilo je pozitivnih stvari, očekujem da se to vidi već u četvrtak u prvoj utakmici protiv Gandžasara”, dodao je trener Mladosti.

Vukićević očekuje defanzivno orijentisanog rivala na stadionu pod Goricom.

„Siguran sam da Gandžasar neće doći da igra na gol više, već da će pokušati da defanzivom stekne realne šanse pred revanš. Kako god bude, prvi meč neće riješiti ništa, odluka pada u Jermeniji. Mi ćemo se potruditi da pobjedom napravimo dobru uvertiru pred drugu utakmicu”, ističe bivši šef stručnog štaba Zete, Mogrena, Vojvodine, Borca iz Čačka i moldavske Dačije.

Mladost definitivno nije bez ambicija na međunarodnoj sceni.

„Želimo da doguramo što dalje. Za početak – da eliminišemo prvu prepreku u Evropi. Pojačanja koja smo doveli jasno pokazuju da nas interesuje rezultat. Najviše žalim što Admir Adrović i Stefan Cicmil nisu ranije došli, jer se vidi da su fizički u zaostatku u odnosu na ostale. Takođe, i Nedeljko Vlahović je imao problema s povredom, Petrović se kasnije priključio jer je imao obaveza u reprezentaciji, to nas je malo usporilo…. Ipak, znam da ekipa ima motiv, evropske utakmice su jako bitne, kako za klub sa finansijske strane, tako i za igrače kada je afirmacija u pitanju”, ističe Vukićević.

Mladost je ovog ljeta dovela provjerene snage za crnogorske prilike – stigli su vezisti Miloš Krkotić, Marko Ćetković i Nedeljko Vlahović, defanzivci Nikola Vukčević i Stefan Cicmil, kao i golman Saša Ivanović.