Vukićević: Očekuje nas dalek put i veliki finansijski troškovi

Mladost iz Podgorice kvalifikacije za Ligu Evrope počinje duelima sa Gandzasar Kapanom iz Jermenije. Ukoliko uspije da preskoči ovu prepreku, igrači Mladosti odmjeriće snage u drugom kolu sa ekipom Šturma iz Graca.

U dosadašnjoj istoriji Mladost je dva puta bila učesnik evropskih takmičenjima. U kvalifikacijama za Ligu Evrope 2013/2014 godine je slavila protiv Videotona, Senice iz Slovačke, ali ne i protiv Sevilje. U kvalifikacijama za Ligu šampiona prošlog ljeta, Mladost je morala da prizna Ludogorecu iz Bugarske da je bolji tim.

Dejan Vukićević, šef stručnog štaba Mladosti je izjavio:

“Ne znam šta da kažem u ovom trenutku. Ne znamo mnogo o rivalu, ali nas najviše muči činjenica da nas očekuje dalek put i veliki finansijski troškovi. Reprezentacija je nedavno nadigrala selekciju Jermenije, ali to naravno ne mora ništa da znači. Vidim da nas mnogi već vide u narednoj rundi, ali danas u fudbalu nema lakih rivala i nema unaprijed upisanih pobjeda. To znaju svi koji prate fudbal. Žrijeb je obavljen za dva kruga kvalifikacija. Ja zaista ne mogu i ne želim da pričam o tome šta bi bilo kad bi bilo. Prvo da pokušamo da dobijemo dvomeč sa Jermenima, pa ćemo pričati o narednim koracima i o nadam se narednim rivalima u kvalifikacijama za Ligu Evrope“.