UEFA: Žrijeb za 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

Žrijeb za 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope je bio najsuroviji prema Sutjesci – vicešampion Crne Gore će igrati sa mađarski Debrecinom. Kao i Rudar, i Mladost će ići u Azerbejdžan – osvajač Kupa Crne Gore će se sastati sa Nefčijem. Najbolje je prošla Budućnost, koja je kao nosilac dobila najlakšeg rivala, Spartaks Jurmalu iz Letonije.

Prvi mečevi se igraju 2. i 9. jula. Od crnogorskih klubova, prvi će na svom terenu igrati samo Mladost, dok će Sutjeska i Budućnost biti domaćini revanša.

žrijeb liga evrope

Ukoliko prođu Letonce, “plavi” bi igrali sa boljim iz dvomeča MTK iz Budimpešte i novosadske Vojvodine, dok bi Nikšićani u slučaju senzacije protiv Debrecina imali lakši zadatak u 2. kolu, jer bi rival bio letonski Skonto ili Sent Patrik iz Irske. Mladost bi u eventualnom 2. kolu igrala sa albanskim Kukešijem ili bjeloruskim Torpedom iz Žodina.

Svi timovi su pred početak dobili broj kojim su označeni u devet grupa, čime je skraćen žrijeb u kojem je odbran čak 51 par 1. kola. Samo je posebno birana grupa 10, koja je jedina imala 12 timova. Najjači tim u 1. kolu kvalifikacija, Vest Hem, igraće sa jednim od najgorih – Lusitansom iz Andore.

Na žrijebu je bilo još 13 klubova iz bivše Jugoslavije, a UEFA je napravila neoprostiv gaf i na svom sajtu navela mostarski Zrinjski kao klub iz Hrvatske. Igraće se samo jedan duel timova iz bivše države, pošto će se sudariti slovenačko Domžale i Čukarički.

Vijesti