Svim snagama na Gandžasar

Treneru Mladosti Dejanu Vukićeviću stigla je lijepa vijest of UEFA-e – moći će da računana sve novajlije protiv Gandžasara u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvobitno je postojala mogućnost da Miloš Krkotić, Marko Ćetković i Nedeljko Vlahović propuste duel u Podgorici (29.juna) jer nemaju pravo nastupa zbog toga što bi to značilo da su u jednoj sezoni igrali za tri kluba, što nije dozvoljeno pravilima Uefe. Prema propozicijama, sezona se formalno završava 30. juna i tek nakon tog datuma pomenuta trojka bi mogla da igra zvanične utakmice za Mladost.

Međutim, klub je preko Fudbalskog saveza Crne Gore zatražio tumačenje te odredbe, nakon čega je uvaženo mišljenje da je nova sezona već počela, tako da novi igrači Romantičara imaju pravo nastupa 29. juna protiv Gandžasara.

Krkotić je ove sezone već igrao za Zetu i Metalac, Ćetković za Sarajevo i Partizani, a Vlahović za Rudar i Radnik iz Surdulice. Osim njih trojice, Mladost je angažovala i napadača Admira Adrovića, kao i štopere Nikolu Vukčevića i Stefana Cicmila.