SP: Fudbalska reprezentacija Crne Gore odlično nastavila kvalifikacije

Dvije utakmice, 6 postignutih golova, 6 bodova – takav je bilans oktobarskih kvalifikacijonih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. protiv reprezentacija Kazahstana i Danske.

Crna Gora – Kazahstan 5:0

U najvećoj pobjedi crnogorske reprezentacije na domaćem terenu doprinijela je atraktivna pas igra, nametnut ritam protivniku, 5 golova od kojih 3 iz prekida, i 0 primljenih golova. Golove su postigli: Žarko Tomašević, Nikola Vukčević, Stevan Jovetić, Fatos Bećiraj i Stefan Savić. Treba pomenuti i Marušića i Kojaševića, bivšeg igrača Mladosti, koji su se posebno istakli u ovoj utakmici, razigrali tim i asistencijama doprinijeli ubjedljivoj pobjedi.

 

Danska – Crna Gora 0:1

U drugom duelu protiv Danske, Crna Gora igrala je potpuno drugačiji meč. Danska: 22 šuta na gol, CG: 5. Korneri- 12:0. Posjed lopte 66:34 %. Konačan rezultat 0:1, jedna od najvažnijih pobjeda Crne Gore na gostovanjima. Gol je postigao Fatos Bećiraj nakon odlične asistencije Stevana Jovetića.

Crna Gora je prva na tabeli grupe E sa 7 bodova. Isti broj bodova ima i Poljska. Rumunija 5, Danska 3, Kazahstan 2, Jermenija nula.

Da li je napokon novo jutro svanulo za Crnu Goru, nakon pet godina od utakmica baraža za EURO 2012 sa Češkom Republikom?