Šćepanoviću uručen Trofej Radija Crne Gore

Napadaču Mladosti Marku Šćepanoviću, na prigodnoj svečanosti koja je danas održana u Kući fudbala, uručen je Trofej Radija Crne Gore koji se dodjeljuje najboljem strijelcu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige. Šćepanović je sezonu završio sa 19 pogodaka, jednim više od Darka Bjedova koji brani boje Zete i dva tri više od napadača Sutjeske Dejana Zarubice.

 ‚‚Kada se podvuče crta za ovu sezonu mogu reći da je ona bila u potpunosti moja, na ličnom planu. Proglašen sam za najboljeg fudbalera 2015. godini, u idealnom timu sam sezone i sada najbolji strijelac. Možda mi je ovo posljednje priznanje i najdraže, jer je najviše dalo pečat tituli”, rekao je Šćepanović na dodjeli priznanja, koji je trofej primio iz ruku Željana Šoća, novinara u sportskoj redakciji Radija Crne Gore.

Šćepanović: Trofej Radija među najdražima (Foto: rtcg.me)

Predsjednik FSCG Dejan Savićević istakao je da Radio Crne Gore ima punu podršku Saveza u ovom projektu.

‚‚ Radio Crne Gore ima našu pordršku da i dalje prenose fudbalske utakmice, da sportska i fudbalska javnost može pratiti dešavanja na fudbalskim utakmicama. Čestitke Šćepanoviću, koji je prošle i ove sezone bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler Crne Gore. Ove je bio najbolji strijelac”, kazao je Savićević.

Dejan Savićević (Foto: RTCG)

Urednik sportske redakcije Radija Crne Gore, Radislav Tvrdišić, kazao je da i pored brojih teškoća taj medij najbrže informiše o zbivanjima na prvoligaškim terenima u Crnoj Gori.

 ‚‚Naš trofej je odgovarajuća vrijednost zlatnoj kopački u nekim drugim fudbalskim nadmetanjima. Ideju o Trofeju objelodanili smo prije četiri godine, a danas smo je uručili treći put. Tri ili četiri godine dovoljno je da, kada je riječ o akciji, stanemo na noge, prohodamo, obujemo kopačke i igramo dalje. Radićemo svoj posao sa mikrofonom, pa makar to bio onaj i u mobilnom terefonu”, rekao je Tvrdišić.

Radio Crne Gore je za doprinos medijskoj promociji projekta uručio zahvalnice redakcijama agencije Mina, portalima Radio televizije Crne Gore i Vijesti, kao i specijalno priznanje dugogodišnjem komentatoru televizije Crne Gore Branku Vujisiću. Iskusni napadač je treći nosilac ovog priznanja. prvi trofej, dodijeljen na 70 godišjnicu od osnivanja Radija Crne Gore pripao je Stefanu Mugoši koji je u sezoni 2013/14 postigao 15 pogodaka noseći dres Mladosti. Prethodne sezone trofej namijenjen najboljem strijlecu otišao je u ruke napadača Sutjeske Gorana Vujovića koji je na svoj konto upisao 21 pogdak na prvoligaškim terenima.

FSCG