Saradnja Fakulteta za sport i FK Mladost

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i aktuelnog šampiona države u fudbalu – Fudbalskog kluba “Mladost” iz Podgorice, potpisali su sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

saradnja mladost dif

potpisivanje sporazuma o saradnji

Za potrebe Fakulteta, kako je precizirano Sporazumom kojeg su potpisali dekan Stevo Popović i direktor “Mladosti” Marko Mugoša, klub će na raspolaganje staviti stručnu, tehničku, organizacionu i infrastrukturnu pomoć i stručni kadar.

“Jedan od glavnih ciljeva visokoškolskih ustanova je da se povezuju sa ‘industrijom’ u kojoj djeluju. U tom smislu, cilj Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje je da se povezuje i usko sarađuje sa klubovima, savezima i sportskim društvima. Fudbalski klub ‘Mladost’ je ovogodišnji prvak države u omladinskoj i seniorkoj kategoriji, pa tako i veoma interesantan partner za saradnju”, kazao je dekan Fakulteta Stevo Popović.

Prema riječima direktora “Mladosti” Marka Mugoše, Fakultet će klubu pružati stručnu, kadrovsku i organizacionu pomoć za ostvarivanje programskih opredjeljenja. To će činiti, kako je objasnio, na način kako se dogovore rukovodstva Fakulteta i kluba za svaki pojedinačni slučaj.