Rakojević: Igrači će sigurno dati sve od sebe

VIJESTI: U Mladosti nemaju iluzija za dvomeč sa Seviljom, trener Nikola-Peco Rakojević ne sumnja da če igrači sigurno dati sve od sebe.

Iako je sasvim izvjesno da će se pod Goricom 8. avgusta završiti evropska odiseja Mladosti, jer ni najveći optimisti ne vjeruju da će Sevilja prokockati prednost od tri gola stečena na svom stadionu u prvom duelu trećeg kruga kvalifikacija za Ligu Evrope, trener Nikola-Peco Rakojević nema razloga za nezadovoljstvo. Naprotiv!

“Jedino u šta sam bezuslovno siguran za revanš sa Seviljom je da će moji igrači dati sve od sebe. Ubijedili su me u to tokom ovih pet evropskih utakmica – borbenošću, zalaganjem, ponašanjem na terenu i izvan njega ali i odnosom prema medijima. Pokazali su da su dobra grupa i dobri drugovi, a protiv Sevilje su odigrali na nivou prethodnih utakmica. Samo, Sevilja je neuporedivo jača od Videotona i Senice, to su ekipe kakvih nema u okruženju, a samo protiv tako jakih timova se može učiti i napredovati. Daće sve od sebe u revanšu, mada je teško igrati protiv ekipe koja sebi može da dozvoli kupovinu igrača od 15 miliona eura. To je dimenzija fudbala kojoj teško da se mogu suprotstaviti igrači, koji, uglavnom, nemaju evropskih ili internacionalnih utakmica. Tako se u finišu utakmice u Sevilji i dogodilo ono čega sam se pribojavao, jer bez potrebnog iskustva teško je ne napraviti grešku” kazao je Rakojević.

Mladost je odolijevala jednoj od najboljih ekipa Primere sve do 82. minuta, kada je Sevilja drugim golom sa penala razbila otpor evropskog debitanta.

“Tri pozicije sam na “Pishuanu” bio prinuđen da promijenim u timu u odnosu na prethodne četiri utakmice, koje su bile iscrpljujuće, bez prethodnih pravih priprema zbog odlazaka Takua i Tomića. Uz to, poznato je da su igrači do Sevilje putovali u dvije grupe, a obje su u Andaluziju stigle nakon neprospavane noći. Temperatura od 43 stepena, a na početku utakmice 36, uz sve probleme je dodatno uticala na moje igrače, pa su greške bile neminovne, a Sevilja je znala da ih kazni. Uprkos svemu moji igrači su se borili, nijesu željeli da se brane, mada je ritam utakmice preuzeo domaćin i bili su prinuđeni na to. Realnost našeg klupskog fudbala je takva da je bolje da igrači svoj naporan posao naplate u inostranstvu, gdje imaju bolje uslove za napredak. U četiri utakmice je Japanac Taku sve oduševio i odmah je pošao u Njemačku, jer ko bi nakon dobrih ponuda nastavio da igra za 300 eura! Sada ne mogu da računam ni na drugog zadnjeg veznog igrača, Sankovića, koji je otputovao u Mađarsku”, napomenuo je Rakojević.

Nakon prve utakmice iz inostranstva su kontaktirani svi igrači Mladosti, sa kojim timom ćete ući u prvenstvo?

“Sada želim da razmišljam samo o Sevilji i najveći mi je problem, tačnije još ne znam i tek ću na preostalim treninzima do utakmice pokušati da nađem rješenja na pozicijama zadnjih veznih igrača. Balša Božović je to igrao u Sevilji, uprkos tome što nije spreman, ali sada ću vidjeti da li da ga pomjerim naprijed. Puno je tih nedoumica jer su mogući i novi odlasci. Što se prvenstva tiče, sasvim je izvjesno da ću morati da uigravam jedan sasvim novi tim, ali na to sam već navikao”, zaključio je Rakojević.

Link: Vijesti