Niko nam ne može uzeti nadu!

DAN: Božo Marković, napadač Mladosti, priželjkuje povoljan rezultat na gostovanju Sevilji u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope
Oduševljenje zbog velikog trijumfa na gostovanju slovač­kom vicešampionu Senici (0:1), kojim su fudbaleri Mlado­sti izborili plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, polako pada u zaborav. Jer, pred ekipom sa Starog aerodroma je dvomeč protiv Sevilje, kluba o čijem je evropskom rejtingu suvišno pričati, ali koji će to morati da potvrdi u predstojećim utakmicama sa podgoričkim prvoligašem. Španski sastav jeste apsolutni favorit protiv crnogorskog predstavnika, no to su bili i Videoton i Senica, pa su momci trenera Nikole Rakojevića do­šli u priliku da ukrste koplja sa timom iz Primere.

Božo Marković, napadač Mladosti, svjestan je pred kakvim je iskušenjem njegova ekipa, ali se prvo osvrnuo na revanš pro­tiv Senice, odnosno pobjedu kojom su njegovi drugovi i on do­šli do dvomeča sa Seviljom.

– U prvih pola sata igre u Slovačkoj, Senica je imala dosta šansi. Međutim, uspjeli smo da se odbranimo, a potom i da us­postavimo ravnotežu na terenu. Postigli smo gol preko Kaljevi­ća, imali još jednu šansu preko Savićevića, ali smo na odmor otišli zadovoljni vođstvom. U drugom poluvremenu držali smo sve pod kontrolom, možda je Senica imala jednu ozbiljnu prili­ku, dok smo mi mogli da postignemo bar još dva gola. Ipak, najbitnije je da smo prošli i izborili dvomeč sa Seviljom – rekao je Marković.

Dakle, sada je na redu duel protiv Sevilje, a napadač Mladosti priželjkuje nastavak dobrih rezultata svog tima.
– U Sevilju idemo da igramo, da vidimo koliko vrijedimo, da po­kažemo da nismo slučajno eliminisali Videoton i Senicu. Niko nam ne može uzeti pravo da se nadamo da možemo ostvariti povoljan rezultat na „Ramon Sančez Pichuanu”. Daćemo sve od sebe, kao i do sada, iako ćemo biti oslabljeni u odnosu na prve četiri utakmice. Ali, kao što sam rekao, idemo da pružimo maksimum koji možemo u ovom trenutku, pa ako Sevilja bude bolja, čestitaćemo suparniku – kazao je Marković.

 Mladost će, dakle, sjutra na put ka Španiji, gdje će dan kasni­je odigrati prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sevilje.

Kaljević i Sanković, ipak,  mogu da igraju


Nikola Rakojević, trener Mladosti, ipak će moći da računa na Bojana Kaljevića i Bojana Sankovića u prvom duelu protiv Sevi­lje. Naime, iako su dobili po dva žuta kartona u prethodna če­tiri meča kvalifikacija za Ligu Evrope – protiv Videotona i Seni­ce, Kaljeviću i Sankoviću suspenzija će slijediti tek ukoliko do­biju treći žuti karton.

Vujadinović na  raspolaganju


Miroslav Vujadinović, golman Mladosti, čuvaće mrežu tima sa Starog aerodroma i u dvomeču protiv Sevilje. Vujadinović je, naime, dobio ponudu Vlaznije, ekipe u kojoj je proveo posled­nje tri sezone, kao i još jednog albanskog prvoligaša – Teute. Međutim, 30-godišnji golman se nije dogovorio sa navedenim klubovima, tako da će biti na raspolaganju treneru Nikoli Rako­jević u meču protiv španskog predstavnika u 3. kolu kvalifika­cija za Ligu Evrope.Božović licenciran
Balša Božović, poslednje pojačanje Mladosti, licenciran je za nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Božović će se, tako, naći u protokolu za prvu utakmicu trećeg kvalifikacionog kru­ga za Ligu Evrope protiv Sevilje, koja je na repertoaru u četvr­tak na „Ramon Sančez Pichuanu”.

Žal zbog Tomića


Božo Marković, napadač Mladosti, istakao je da mu je žao što je dosadašnji kapiten tima Danilo Tomić napustio klub sa Sta­rog aerodroma.
– Zaista mi je žao što je Tomić, takav momak i igrač, napu­stio klub. Sigurno je da će nam mnogo nedostajati u dvomeču protiv Sevilje – rekao je Marković.
 Podsjetimo, Tomić se nije dogovorio sa Upravom kluba o uslo­vima za nastavak saradnje, pa je u subotu napustio Stari aerodrom.
Link: Dan