Mladost – Zeta 2:0

Mladost-ZetaMladost je u drugom dijelu slomila otpor Zete 2:0 i ponovo pobjegla Rudaru na plus 10, pošto su Pljevljaci igrali bez golova sa Iskrom.  Prvi gol je postigao Šćepanović u 54. minutu, na aasistenciju Đurišića, a tačku na “i” stavio je Vuković iz penala. Do kraja prvenstva ostalo je devet kola.

Fudbaler Mladosti Marko Šćepanović sa 16 postignutih golova, vodeći je na listi strijalaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore. Napadač Zete, Darko Bjedov, postigao je 13, Boris Kopitović iz Petrovca upisao je 12, dok je dva manje postigao doskorašnji golgeter Budućnosti Darko Nikač.

Golovi: Šćepanović 55 min, Vuković 74 min.

Kartoni: Mladost: Đurišić 45 min- žuti, Novović 79 min- žuti; Zeta: Marković 16 min- žuti, Klikovac 35 min- žuti, Vujačić 72 min- žuti

Sudije: Hazbo Mustajbašić, Đorđije Ražnatović, Željko Mićović, Mileta Šćepanović, Vladan Todorović, Željko Radunović

Sastavi:

Mladost: Radulović, Đurišić, Novović, Šćepanović, Vuković, Rudović, Pejović, Lakić, Petričević, Radulović, Raičević

Zeta: Božović, Marković, Klikovac,Vujačić, Cavnić, Kukuličić,Bjedov, Aligrudić, Sekulić, Milojko, Popović

 

Izmjene:

Mladost: Šćepanović-Tomanović  78 min, Đurišić-Glavan 79 min;

Zeta: Marković-Šofranac 71 min, Klikovac-Škrijelj 78 min

Izjave:

„Znali smo da nas očekuje težak meč, i da je Zeta jedna veoma dobra ekipa, koja je sa klupe dobro vođena. Imaju dobre pojedince na svim linijama tima, mi smo čekali jednu šansu i iskoristili smo je. Kasnije smo imali i taj penal i zasluženo smo slavili – kazao je Šćepanović.

 „Mladost je zasluženo slavila. To je ekipa koja igra racionalno i koja ne troši energiju uzaludno i koja svu neopreznost kažnjava. Imali smo u prvom dijelu posjed, pokušavali smo da preko Kukuličiča, Bjedova i Klikovca stvorimo neku šansu. U drugom dijelu domaćin je na vrijeme dao gol… Kasnije jedan jedanaesterac, peti ili šesti u predhodnih šest kola, svakako da je igrača pogodila lopta u ruku. Smatram da je taj momenat prelomio meč – zaključio je Vukićević.

Ostali rezultati kola:

  • Budućnost-Lovćen 4:0
  • Rudar-Iskra 0:0
  • Bokelj-Grbalj 3:0
  • Sutjeska:Dečić 1:1
  • Mornar-Petrovac 0:0

FSCG