Mladost se sprema za Ludogorec

Nakon petnaestodnevnih priprema na Zlatiboru Mladost iz čeka svoj debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona i prvi meč sa bugarskim Ludogorecom iz Razgrada koji će se igrati u srijedu 13. jula u 19:30 sati. Protivnik je favorit, neuporedivo većeg budžeta i internacionalnog iskustva u odnosu na “Romantičare”.

Mnogo promjena u igračkom kadru doživjela je ekipa Nikole Rakojevića tokom ljetnjeg prelaznog roka. Najveće promjene Mladost je pretrpjela na sredini terena i u napadačkom kadru.

Kapiten Mirko Raičević izjavio je:

“Nezahvalno je pričati koja je ekipa bolja, ova ili ona iz prošle sezone. Ona je ipak bila šampionska, ova sada treba da se pokaže. Optimista sam, jer su novi fudbaleri prihvatili način rada, sjajno se uklopili u atmosferu i pošteno i profesionalno izvršavali sve zadatke. Nalazimo se na novom početku, ali su ciljevi isti. Želimo prvo da se na što bolji način predstavimo u Evropi, jer su kvalifikacije za Ligu šampiona veliki izazov i motiv za svakog fudbalera, a onda i na domaćoj sceni borimo za trofeje. Gledali smo ih, analizirali, u pitanju je kompaktna ekipa koja igra brz fudbal, mnogo brži nego što su standardi naše lige, ali ima i takve fudbalere. Iako se radi o neospornom favoritu, imaju i mane koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ne predajemo se unaprijed, nije nam cilj da samo izađemo u Evropu, već i da se predstavimo što bolje. Pokušaćemo u Bugarskoj da ostvarimo rezultat koji bi makar donio neizvjestan revanš u Podgorici”.

Trener Ludogoreca: Nisu loši, ali moramo da ih pobijedimo

Ludogorec je prije dvije sezone igrao grupnu fazu Lige šampiona, protiv Reala i Liverpula, i zato ne želi da napravi grešku od prošlog ljeta – šampion Bugarske tada je šokantno na startu kvalifikacija za LŠ eliminisan od moldavskog Milsamija. Pripremajući se za ovogodišnja evropska iskušenja, “orlovi” odigrali su nekoliko jakih test mečeva – savladali su prašku Slaviju 2:1 i Dinamo Tbilisi 3:1, remizirali sa moskovskim Dinamom (1:1), a izgubili od kijevskog Dinama (2:1).

“Ne interesuju me rezultati pripremnih utakmica, gledao sam samo fudbalere, ko će biti najspremniji za 13. jul i prvi meč protiv Mladosti. Forma još nije optimalna, ali je zadovoljavajuća. Imamo poštovanje za tim koji je šampion svoje zemlje i koji igra dobar fudbal. Gledao sam neke snimke. Proteklih godina su eliminisali neke veoma ozbiljne evropske timove i zato moramo i mi da ih ozbiljno shvatimo. Moramo, međutim, i da pobijedimo, a pokušaćemo da to uradimo u oba meča”,

izjavio je trener Ludogoreca Georgij Demendžijev.