Mladost – Iskra 2:0

Mladost je slavila u nastavku prvenstva na svom terenu. U okviru šestog kola 1CFL na Starom Aerodromu gostovala je ekipa Iskre. Kišno vrijeme i klizav teren nisu pokvarili očekivanja “Romantičara” prije meča. Đurišić je u prvom poluvremenu načeo goste, da bi konačni rezultat 2:0 postavio Zoran Petrović koji je ušao u igru sa klupe.

Sastavi timova:

Mladost: Ljuljanović, Vlahović, Martinović, Vukčević, Đurišić ©, Novović, Cicmil, Burzanović, Adrović, Bukorac, Ćetković – Trener: Vukićević – klupa: Knežević, Raičević, Roganović, Radulović, Ivanović, Petrović

Iskra: Blažić, Došljak, Hadžanović, Jovanović, Karaklajić, Drinčić, Lakić, Hajrović, Milić, Pejović, Krstović © – Trener: Stanković – klupa: Velimirović, Kukuličić, Sekulović, Šahman, Bulajić, Petrović-Njegoš, Gazivoda

 

Nakon utakmice Ivan Novović je izjavio:

Odlično smo odradili pripreme, u početku smo se malo osvježili, a onda odlično pripremili za nastavak prvenstva. To se i danas vidjelo protiv odlične ekipe Iskre. Teren je bio težak, mi smo se bolje snašli i zasluženo slavili.

Naredna utakmica je u srijedu u Kupu CG protiv Zete. To je samo prva u tom dvomeču i daćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat. Odluka ce sigurno pasti u revansu.

Mladost igra u srijedu, 13. septembra prvu utakmicu 2. kola Kupa Crne Gore protiv Zete, a identičan rival biće u Golubovcima tri dana kasnije u okviru 7. kola Prve crnogorske fudbalske lige.

Rezultati 6. kola 1CFL:

Grbalj – Sutjeska 1:1 – kraj

Milan Carević 61. – Luka Merdović 90.

Dečić – Budućnost 0:0 – kraj

Mladost – Iskra 2:0 – kraj

Milan Đurišić 36, Zoran Petrović 74.

Rudar – Kom Eurozox 1:0 – kraj

Milivoje Mrdak 79. 

Petak: Petrovac – Zeta 0:1