MLADOST – Gandžasar 1:0 (LE 1. kolo)

Mladost ima prednost pred revanš 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali ostaje žal što ona nije veća od jednog gola.

Nakon mirnih prvih 45 minuta, Mladost je bila dominantna u drugom poluvremenu – povela je iz penala koji je realizovao Milan Micko Đurišić, a onda preko Marka Ćetkovića, Zorana Petrovića i Nikole Vukčevića stvorila velike šanse da udvostruči prednost. Svaki put je fenomenalno reagovao golman gostiju Gligor Meliksetjan koji se tako iskupio za  očajnu intervenciju kod penala. Posljednji zicer je imao Marko Burzanović u 88. kada je pogodio stativu.

Mladost – Gandžasar 1:0 (0:0)

Mladost: Ljuljanović, Đurišić, Cicmil, Vukčević, Novović, Ćetković, Bukorac, Kaluđerović, Petrović (🔁80′), Knežević (🔁73′), Krkotić (🔁94′)- Klupa: Ivanović, Roganović, Stijepović (🔁94′), Raičević, Kopitović (🔁73′), Burzanović (🔁80′), Miličković – trener: Vukićević

Gandžasar: Meliksektjan, Minasjan, Memović, Šanjan (🔁68′), Aleks Žunior, Vbejmar (🔁85′), Jusbašjan, Musonda, Mandijangu (🔁68′), Val (🔁84′), Klaudir – klupa: Ilić, Šahinjan, Karapećan (🔁83′), Harućunjan, Hačatrjan, Adamjan, Bakaljan (🔁84′)

Kartoni – Bukorac, Cicmil, Kaluđerović (MLA) – Minasjan, Musonada, Claudir (Gan)

Trener Mladosti iz Podgorice Dejan Vukićević rekao je da je pobeda bez primljenog gola izuzetno značajna pred revanš meč.

Svaka pobeda bez primljenog gola je izuzetno značajna pred revanš meč. Međutim, ostaje nam dosta toga za čim možemo da žalimo. Golman rivala je bio daleko najbolji akter meča. Jermeni su uspeli da skinu jednu loptu sa linije, pogodili smo stativu

rekao je Vukićević i dodao:

Pokazali smo da smo bolji od Jermena. Čelnici kluba su obezbedili čarter let do Jermenije što će nam olakšati posao i omogućiti uslove da se mnogo bolje pripremimo i mnogo odmorniji i spremniji dočekamo revanš“.

Na pitanje da li će jedan gol viška biti dovoljan za plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, Vukićević je rekao:

Znamo da nas čeka mnogo teži meč nego u Podgorici. Jermeni će biti agresivniji i ofanzivniji. S druge strane i mi ćemo biti spremniji. Naravno, da nećemo braniti prednost iz Podgorice, pokušaćemo da pobedimo i u revanšu“, zaključio je Vukićević.

 

  • sk, rtcg, vijesti