LE: FK Mladost srušila Senicu, slijedi Sevilja!

FK Mladost je napravila još jedno čudo u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tim Nikole Rakojevića pobijedio je u gostima Senicu 1:0, što je nakon remija u prvom meču 2:2, dovoljno za plasman u treće kolo kvalifikacija i dvomeč sa španskom Seviljom!
U prvih 20 minuta meča oba tima su pokušavala da stvore šansu, bilo je pokušaja ispred oba goa, a prvu veliku priliku propustili su domaći.

U 19. minutu Dirasuba je pogodio stativu gola Mladosti. Novu veliku šansu domaći su propustili u 37. minutu. Zeman je centrirao iz kornera a Piroška nije iskoristio mogućnost da dovede svoj tim u vođstvo.

Samo minut kasnije Taku je centrirao iz kornera, Marković je pronašao Kaljevića koji nije pogriješio, 1:0 za naš tim!!!

Prvu veliku šansu u drugom dijelu propustio je Seratlić, koji nije pogodio gol u 62. minutu.

Nakon toga domaći su stvorili terensku inicijativu šutirali su i promašivali gol. Zanimljivo da su samo četiri puta u čitavom meču šutirali u okvir gola, na drugoj strani su Podgoričani su bili konkretniji, pa je golman Šula morao da spašava u 75. minutu nakon pokušaja Pavićevića.

U posljednjih 10 minuta Senica je dala sve za napad, a junak je postao Vujadinović. Popularni Vujke je u 83. i 87. minutu spasio opasne pokušaje Diviša i Brabeca.

Već naredne sedmice Mladost očekuje novi spektakl i duel sa španskom Seviljom, utakmica generacije za većinu fudbalera podgoričkog kluba. Prvi mečevi trećeg kola biće odigrani 1. avgusta, dok su revanš utakmice sedam dana kasnije, kada će Sevilja stići u Crnu Goru! 

Link: cdM