Intervju Raičevića uoči revanša sa Ludogorecom za “Vijesti”

Mladost čeka revanš sa Ludogorecom (utorak, 20.45), u 2. kolu kvalifikacija za LŠ, koji će najvjerovatnije označiti oproštaj podgoričkog tima sa evroscene ovog ljeta. Prvi meč u Bugarskoj prije četiri dana pokazao je da je velika razlika u kvalitetu između bugarskog i crnogorskog šampiona, ne toliko izražena rezultatom (2:0), koliko igrom…

“Trudili smo se, borili se, ali je protivnik bio toliko bolji da nam nije dozvolio da uradimo mnogo. Na kraju smo i dobro prošli rezultatski, Ludogorec je u ovom momentu bolji od nas bar za ta dva gola – kaže najiskusniji fudbaler Mladosti, vezista Mirko Raičević.

“Možemo sada da tražimo razne alibije, možemo i da kažemo da je penal za njih prestrogo dosuđen, ali vjerovatno bi nam dali gol na drugi način, jer su bili mnogo bolji. Zato nam preostaje da se što bolje pripremimo za revanš, da pokušamo popravimo utisak”, dodaje popularni Ćiro.

I to će, međutim, biti teško, iz više razloga…

“Izvukli smo mnogo jakog protivnika. Igrao sam u ukrajinskoj ligi protiv Šahtjorovih Brazilaca, protiv Daglasa Koste, Vilijana i ostalih, a Ludogorecovi Brazilci su približno isti nivo. Još kada ih ima pet,još kada toliko  dugo igraju zajedno da se maltene razumiju vezanih očiju, onda je zaista teško. Brzo igraju, brzo razmišljaju, a to je sva filozofija fudbala”, – dodaje nekadašnji vezista Budućnosti i ukrajinskih timova Zarje, Černomoreca i Hoverle.

Drugi razlog leži u Mladosti…

“Značajno smo promijenili tim, otišli su nam nosioci igre, a sa nama je čak 14 fudbalera koji nisu bili tu prošle sezone. Treba vremena da se ekipa uigra, definitivno mnogo više nego što smo mi imali prije utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U takvim okolnostima, šanse da iznenadimo ovakav Ludogorec bile su nam zaista minimalne”.

Bez obzira na sve, Mladost ima svoje ciljeve u revanšu, koji se igra pod Goricom za dva dana.

“Ako ništa drugo, pokušaćemo da im otežamo posao. Fudbal je to, sve je moguće, zašto da ne probamo da uz malo sreće postignemo prvi gol, da se makar malo zakomplikuje revanš. To je, naravno, mnogo lakše reći nego uraditi, ali ono što obećavamo jeste da ćemo dati sve od sebe da popravimo utisak iz prvog meča”, ističe Raičević.

 A nakon Ludogoreca, nastavak priprema za domaće prvenstvo.

“Opet kažem da će nam trebati malo vremena da se sklope sve kokcikce, jer je gro ekipe novo. U svakom slučaju, vjerujem da ćemo opet biti konkutentni u borbi za trofeje”, zaključuje Raičević.

  • Vijesti , tekst: Danilo Mitrović