Infantino čestitao šampionsku titulu Mladosti

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino čestitao je ekipi Mladosti osvajanje šampionske titule u Telekom 1. CFL. Dva kola prije kraja šampionata Mladost ima deset bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Budućnosti, pa su i matematički ovjerili prvu šampionsku titulu u klupskoj istoriji.

Predsjednik FIFA u zahvalnici upućenoj predsjedniku Savićeviću navodi:

„Dragi predsjedniče, veliko mi je zadovoljstvo da najsrdačnije čestitam FK „Mladost“ iz Podgorice osvajanje prve šampionske titule u klupskoj istoriji. Titula je rezultat odlučnosti svih koji su bili uključeni i moje čestitke idu na račun igrača, trenera, kompletnog stručnog štaba, medicniskog osoblja i navijača. U ime kompletne fudbalske zajednice želim da se zahvalim FK „Mladost“ i vašem savezu na pomoći koju pružate u širenju pozitivne poruke koju fudbal nosi sa sobom.“

Ekipa Mladosti osvjanjem šampionske titule izborila je plasman u kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona. Presjednik FIFA će 21. maja 2016 godine zajedno sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem, predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem i vršiocem dužnosti predsjednika UEFA Anhel Maria Vilijar otvoriti svečano ‚‚ Kuću fudbala”.

FSCG