Hrabra Mladost pokorila Grac! Šturm – Mladost 0:1

Fudbaleri Mladosti su u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope savladali Šturm u gostima rezultatom 1:0!

Mladost je pokazala da je naš najbolji predstavnik u evropskim kvalifikacijama, ma kakav rezultat bio u Podgorici. Nakon eliminacije i časova fudbala jermenskom Gandžasaru, na red je došao uveliko favorizovani Šturm koji je osjetio na svojoj koži i na svom terenu šta može jedan tim, jedna skupina igrača koji ginu jedni za druge, poštuju dogovor iz svlačionice i koji realno gledano daju i više od svog maksimuma. Svaka čast momci, držite živim fudbal u Crnoj Gori, a svima je poznato koliko je to zapravo nemoguće.

Krenuli su momci iz Podgorice odvažno, bez previše respekta prema protivniku, onako kako i treba u meč.
Odmah na početku, sjajni Knežević je iznudio faul Šulca u kaznenom prostoru protivnika i izborio penal za goste! Početak kakav se samo poželjeti može.‚Sa bijele tačke siguran je bio Krkotić koji dovodi “romantičare” u vođstvo. Mladost 1:0 Šturm.

Hirlander je u 5. minutu pogodio za domaće, ali je pomoćni sudija regovao, glavni poništio pogodak, opravdano – čist ofsajd.

Ljuljanović je došao na “Merkur Arenu” sa namjerom da ne primi gol, tako da je pokušaj Zuleknera u 12.minutu glavom zasutavio sjajnom paradom.

Rani gol Mladosti je poremetio domaće, kojima je trebalo oko 15-tak minuta da se konsoliduju i krenu da napadaju. Mladost je svjesno prepustila sredinu terena Šturmu, i prijetila iz kontranapada.

Ipak, posjed lopte Šturm ne uspjeva da konkretizuje, igralo se grublje i tvrđe, što je našem predstavniku odgovaralo, jer su se dešavanja odigravala oko centra, daleko od gola Ljuljanovića.

Do kraja poluvremena nije se ništa bitnije dešavalo, tako da je ekipa Dejana Vukićevića otišla na odmor sa minimalnom prednošću, sjajan rezultat za Mladost.

Već u drugom poluvremenu, Šturm je morao da krene ofanzivnije naprijed, logično jer se izgubljena utakmica kod kuće ne prašta u evropskim takmičenjima.

Mladost je kontrolisala rivala, napadi su bivali zasutavljani čak i na sredini terena, tako da se na ozbiljniji napad domaćih čekalo sve do 56. minuta kada je Lovirč pokušao sa nekih 25 metara jako malo iznad zemlje, Ljuljanović paradom odbio samo do Zuleknera koji je sa nekih 5 metara tukao preko gola u stilu nekog igrača meksičke treće lige.

Onda se desilo nešto nesvakidašnje, neumorni Krkotić je ostao bez snage, tako da je umjesto njega ušao Bukorac u 62.minutu.

Onda u 67. minutu prošao je jedan lucidan pas najvećeg majstora na terenu, Ćetkovića ka Kneževiću, koji je nekako iskontrolisao loptu i sa 15 metara iz kosa sa igračem na leđima šutirao ali nedovoljno precizno, siguran je bio golman domaćih Sjebenhandl, iako mu prezime sugeriše da mu “handle” nije baš poželjan za jednog golmana.

U 76. minutu zbog umora morao je napolje još jedan majstor, legendarnog Ćira Raičevića mijenja Ogi Stijepović. Mladost se u tim momentima brani i to vrlo uspješno, pokušavao je Šturm, ali nedovoljno dobro.

U 82. minutu Šubert je probao sa 19 metara, ali zbog ažurnosti o dobre koncetracije štopera Mladosti niej uspjeo uputiti kvalitetan udarac.
Vrlo disciplinovana i bobena igra našeg predstavnika, dok Šturm dijeluje neubjedljivo. Definitivno previsoka kvota na Mladost, čini nam se da bukmejkeri trebaju da pogledaju kako igraju momci sa Starog aerodroma.

86. minut Opasan udarac Lovriča sa preko 20 metara, ali je lopta prohujala iznad prečke. Posljednja izmjena u taboru Mladosti, iskusni Vlahović je na terenu, odmor za doktora ove igre Ćetkovića.

6 minuta je glavni sudija odlučio produžiti meč. Diskutabilno.

I onda u 92. minutu nakon centaršuta beka domaćih, došlo je do gužve u kaznenom prostoru Mladosti, lopta je ispucana ali na nekih 20 metara u noge igrača Šturma, Kaluđerović je u želji da blokira udarac zakačio, po mišljenju glavnog sudije, po nogama protivnika koji je teatralno pao. Kaluđerović je zaradio drugi žuti i crveni, a Šturm dobio opasan slobodan udarac.

Nakon kombinacije upućen je udarac, lopta se od nekog u živom zidu odbila do noćas nesrećnog Zuleknera koji ju je sproveo u mrežu. Oduševljenje na “Merkur Areni”. Za kratko!
Pomoćnik je mahuo zastavicom, signalizirao ofsajd, navijači se uhvatili za glavu, a Ljuljanović šmekerski namjestio loptu spremnu za ispucavanje.

Branila se Mladost junački do kraja, Finac je odsvirao kraj, Mladost nosi prednost u Podgoricu!

Sastavi ekipa:

Šturm: Sjebenhandl, Koh, Marešić, Šulc(Šubert), Likojanis, Žulj (Huspek), Lovrić, Hirlander, Alar, Reher(Šmerbok), Culekner

Mladost: Ljuljanović, Đurišić, Vukčević, Cicmil, Novović, Raičević (Stijepović), Krkotić(Bukorac), Kaluđerović, Ćetković(Vlahović), Petrović, Knežević

Strijelac: Krkotić 2. min. (pen)

Glavni arbitar: Matijas Grestanijus (FIN)

“Merkur Arena” – 7.109 posjetilaca.