Grbalj – Mladost 3:1 (kup 1. utakmica)

Mladost je u prvoj utakmici osmine finala Kupa Crne Gore poražena rezultatom 3:1 na gostovanju Grblju. Mladost je nastupila u znatno izmjenjenom sastavu u odnosu na prethodne utakmice, što je bio rezultat zgusnutog kalendara takmičenja kao i odlaska pojedinih mlađih igrača u Češku na utakmicu Omladinske lige UEFA protiv Sparte.

Na poluvremenu se otišlo sa minusom od dva gola – fudbaler Grblja Manojlović je dva puta savladao Vuka Radovića u 13. i 23. minutu. Ivan Jablan koji je povećao je na 3:0 u 82′. U poslednjem minutu susreta, Mirko Raičević koji je ušao u igru u 75′ minutu, postigao je gol za konačnih 3:1.

Nakon utakmice, Mirko Raičević je izjavio:

Prvo poluvrijeme bilo je očajno, olako su primljeni golovi. U drugo poluvrijeme smo imali više šansi, ali smo bili kažnjeni za promašaje. Srećom, u 90′ smo uspjeli da damo gol za 3:1 i sačuvamo nade za revanš.

Da li gol u gostima duplo vrijedi – pokazaće se u narednom duelu koji je zakazan za 26. oktobar.

OFK Grbalj  – FK Mladost 3:1 (2:0)

Stadion Donja Sutvara

Sudije: Vujović, Đuranović, Bogdanović, Marković – Delegat: Gegaj

Sastavi ekipa:

Grbalj: Carević, Grivić, Nikolić, Zorica, Dragićević (⤵ 47′), Garuch Marcin (⤵ 86′), Đ Vukčević, Manojlović, Pavlović, Dinčić (⤵ 56′)
klupa: Spasojević, Kordić, Ilinčić (⤴ 86′), Jablan (⤴ 86′), Karadžić, Nedić, Tučević (⤴ 47′) – Trener: Dragoljub Đuretić

Mladost: V Radović, B Kopitović, S Bukorac (⤵ 75′), M Đurišić, I Novović, V Martinović, B Igumanović (⤵ 62′), L Petričević, B Lazarević (⤵ 62′), M Radulović, A Adrović
klupa: Ljuljanović, Roganović, Vlaisavljević (⤴ 62′), Kopitović, Z Petrović (⤴ 62′), M Lakić, M Raičević (⤴ 75′) – Trener: Nikola Rakojević

U ostalim mečevima osmine finala Kupa Crne Gore, Budućnost je u Tuzima savladala Kom rezultatom 5:1, a Iskra je pred svojim navijačima bila ubjedljiva u duelu sa OFK Mladost Lješkopolje 1970 – meč je završen rezultatom 4:1. Petrovac je postigao tri gola u duelu sa Jedinstvom, Lovćen je slavio na gostovanju Brskovu rezultatom 4:2.

Sutjeska je upisala minimalan trijumf u prvom odmjeravanju snaga sa Zetom – Nikšićani su u na Gradakom stadionu u Podgorici trijumfovali zahvaljujući Igoru Ivanoviću koji je u 68. minutu zatresao mrežu protivnika. Bokelj je u Kotoru bio bolji od Berana, dok je jedini meč bez pogodaka odigran u Pljevljima između Rudara i Dečića.

Rezultati 1. kola 1/8 Kupa CG:

  • Zeta – Sutjeska 0:1
  • Kom – Budućnost 1:5
  • Petrovac – Jedinstvo 3:0
  • Grbalj – Mladost 3:1
  • Rudar – Dečić 0:0
  • Brskovo – Lovćen 2:4
  • Iskra – Mladost Lješkopolje 4:1
  • Bokelj – Berane 1:0