Gdje su danas članovi prvog tima Hrabrih sokola?

Prošlo je deset godina od formiranja prvog crnogorskog fudbalskog tima i pobjede u prvoj utakmici od 2:1 nad selekcijom Mađarske.

Vijesti podsjećaju na fudbalere koji su se našli na spisku selektora Zorana Filipovića i pišu gdje se nalaze danas.

MLADEN BOŽOVIĆ – deset godina član reprezentacije Crne Gore, sa nekoliko kratkih prekida. Trenutno je na golu Zete, ali je i dalje prvi izbor selektora Ljubiše Tumbakovića, kao što je bio kod Zlatka Kranjčara i najvećim dijelom kod Branka Brnovića.

VUKAŠIN POLEKSIĆ – takođe uz nekoliko prekida, deset godina na crnogorskom golu. Trenutno se oporavlja od povrede koljena, a brani gol mađarske Tatabanje.

SAVO PAVIĆEVIĆ – Sada 36-godišnjak, i dalje je aktivan, igra za Spartak iz Subotice. Prije toga igrao za Crvenu zvezdu.  U reprezentaciji je bio do 2015. godine, odigrao je 39 mečeva.

JOVAN TANASIJEVIĆ – Standardan član odbrane „sokola” od 2007. do  2009. godine. Dvije sezone kasnije završio fudbalsku karijeru. Sada je fudbalski menadžer.

RADOSLAV BATAK  – Počeo u paru sa Tanasijevićem u zadjoj liniji, u reprezentaciji ostao duže – do 2011. godine. Igrao i u Crnoj Gori, u Mogrenu. Sada je trener – donedavno je radio na Tajlandu, kao asistent u ekipi Sisaket.

RISTO LAKIĆ  – U reprezentaciju upao iz domaće lige, tada kao bek Budućnosti. Igrao za Partizan i Vojvodinu, a 2014. je završio karijeru. Sada je na početku nove – menadžerske.

VLADO JEKNIĆ – Od njemačke (Burghauzen i Vehen), preko Mađarske do Kine. Karijeru je završio 2015. godine, u dresu Sutjeske, klubu u kojem se afirmisao.

MILAN JOVANOVIĆ – Prvi lijevi bek crnogorskog fudbalskog tima. Igrao za reprezentaciju do 2014. godine. Pamti se prečka na „Vembliju” protiv Engleza. Posljednji klub bio mu je Siah Jemegan iz Irana.

LUKA PEJOVIĆ – i dalje aktivan, kao član danilovgradske Iskre. Igrao i za Mladost.

MILAN RADULOVIĆ – bio na prvom spisku, ali je otpao zbog povrede. Umjesto njega pozvan je Aleksandar Mikijelj.

BRANKO BOŠKOVIĆ – U reprezentaciju Crne Gore stigao sa „SCG” iskustvom. Davao golove i u selekciji bivše države. Za „sokole” odigao 39 utakmica, oprostio se na „Vembliju” u oktobru 2014. Neposredno nakon toga je i završio igračku karijeru, u bečkom Rapidu.

SIMON VUKČEVIĆ – turbulentna karijera nekada velikog talenta evropskog fudbala i dalje traje – sada 31-godišnjak, Vukčević nosi dres portugalskog Čaveza.

VLADIMIR VUJOVIĆ – U raznolikoj karijeri promijenio preko 15 klubova i 10 zemalja. Počeo je u Mogrenu, sada je u Persibu iz Indonezije.

VLADIMIR BOŽOVIĆ – Punih osam godina igrao za reprezentaciju – od 2007. do 2015. godine. Sada 35-godišnjak i dalje igra fudbal, u srpskom drugoligašu Šumadiji.

MIRKO RAIČEVIĆ  – aktuelni šampion Crne Gore sa ekipom Mladosti.

JANKO TUMBASOVIĆ – nosi dres Spartaka iz Subotice.

NEDELJKO VLAHOVIĆ – ljetos prvi put napustio Crnonogorsku ligu, igrao pola sezone za Radnik iz Surdulice.

NIKOLA VUJOVIĆ  – Mnogo obećavao, odigrao šest utakmica za reprezentaciju. Sada nosi dres podgoričkog drugoligaša Koma.

MIRKO VUČINIĆ – Strijelac prvog gola za reprezentaciju, prvi crnogorski kapiten. I dalje je član nacionalnog tima, iako 16 mjeseci ne igra fudbal zbog povrede.

STEVAN JOVETIĆ – na prvom spisku najmlađi član tima, sada kapiten i najbolji strijelac. Lider.

MILAN PUROVIĆ – dugo se za njega nije čulo, ali još igra fudbal –  u Spartaku iz Subotice.

IGOR BURZANOVIĆ – Strijelac prvog pobjedonosnog gola crnogorske reprezentacije (protiv Mađarske za 2:1). Kada se prošle godine rastao sa ekipom Budućnosti, mislilo se da je završio karijeru. Ipak, i dalje igra, u Petrovcu.