Danas žrijeb za Ligu Evrope (13:00h)

U Nionu će početi evropska fudbalska sezona 2017/2018, žrijebom prvih rundi kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Od crnogorskih predstavnika, Mladost, Sutjeska i Zeta danas čekaju svoje rivale u Ligi Evrope.

U prvom kolu kvalifikacija učestvuje čak 100 timova, a od tri crnogorska predstavnika, u najboljem položaju je Mladost, koja je jedina među nosiocima, zahvaljujući dobrim izdanjima kluba minulih sezona.

Mladost bi, tako, uz malo sreće mogla da izvuče zicer za prolaz u drugo kolo, jer su mogući rivali Tre Pene i Folgore (San Marino), Sant Hulija (Andora), Balzan i Florijana (Malta). U grupi nepovlaštenih ekipa su, međutim, i slovački Ružomberok, mađarski Vašaš, slovenačka Nova Gorica.

Sutjeska i Zeta su među nepovlaštenim klubovima, a najjače ekipe iz prvog ranga su Glazgov Rendžers, Makabi Tel Aviv, Mitjiland, Dinamo Minsk, Dinamo Minsk, Crvena zvezda, Levski Sofija, CSKA Sofija, Leh, Vojvodina…

Ima i onih protiv kojih crnogorski klubovi ne bi bili bez šansi, poput Kruzadersa (Sjeverna Irska), Širak (Jermenija), Levadija i Kalju (Estonija), Milsami (Moldavija), Valeta (Malta), Ventspils (Letonija).

Žrijeb prvog kola kvalifikacija počeće u 13 sati, a u 14 i 30 odrediće se i parovi druge runde. Mečevi prvog kola igraju se 29. juna i 6. jula.