Brnović: FK Mladost favorit za titulu 1. CFL

Takmičenje u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi biće zanimljivije nego prethodnih sezona, jer će se nekoliko kvalitetnih timova boriti za šampionsku titulu, kazao je selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Branko Brnović.
Brnović smatra da je podgorička Mladost, nakon odličnih igara na evropskoj sceni, glavni favorit za osvajanje šampionske titule.

“Nekoliko ekipa, tu prije svega mislim na Mladost, koja je nakon posljednjih rezultata prvi kandidat za osvajanje titule, vodiće ove sezone glavnu riječ u našem prvenstvu. Tu je i aktuelni šampion Sutjeska, a ne treba zaboraviti Budućnost, koja je ostala bez nekoliko važnih igrača”, rekao je Brnović agenciji MINA.

On je kazao da će jednako atraktivna biti borba za plasman u evropska takmičenja, kao i borba za opstanak u prvoligaškom društvu.

“Pored te tri ekipe, svakako treba izdvojiti i Mogren, koji se takođe pojačao, kao i Mornar i Lovćen, Čelik, tako da nas očekuje neizvjesna borba za plasman u evropska takmičenja. Pola lige će pokušati da izbjegne ispadanje, pa očekujem veći kvalitet fudbala, nego što je to bio slučaj prethodnih sezona”, rekao je Brnović.

Selektor crnogorske reprezentacije je kao moguće iznenađenje u predstojećem prvenstvu označio barski Mornar.

“Mornar je prošle godine u finišu pružao dobre partije, uspjeli su da sačuvaju prvoligaški status pojačali su se sa nekoliko odličnih igrača, tako da sigurno mogu da iznenade. Nešto slično je uradila Mladost, od koje to niko nije očekivao i zahvaljujući odličnim igrama u Evropi igra protiv španske Sevilje”, rekao je Brnović.

On je kazao da je pljevaljski Rudar mnogo slabiji nego što prethodnih sezona. “Smatram da će oni ispasti iz borbe za plasman na evropsku scenu”, rekao je Brnović.

Link: Rtcg